Pitu de Luca, JR si alte capse

In micuta-mi colectie de autografe, alaturi de semnaturile lui Nichita, Matei Visniec, Angela Marinescu, C.Vlasie, Paul Daian & Nino Stratan (in ordine cronologica), se insinua deunazi si urata grafie a unuia Luca Pitu, moldovan, vrancean, ungurean sau ce-o fi…Personal l-as clasa pe tip in neamu’ lu’ Pepelea, da’ nu inainte de a-l baga fix in aia ma-sii pe al de-mi fura stilu’ de pe oua…! Ma…!!! 

Parcurgandu-i omului opu’ (si patind rusinea de a-l relua mintenas, cum n-am mai facut-o decat cu putine alte smecherii artistocratice!), intelesei ca insu-i citit si citat, poliglot samd, or, io habar n-aveam de mirabila existenta a belferului ot Iassy ! Ce leat esti, neamule ?! Daca n-ai nici un pol si un sfert, esti mult subt mine, iar daca ai papat mezzo del camin esti si mai ratat, evident... !

Si fiindca Iasii lu’ Luca sunt vecini cu Bassarabia, de care tocmai se glasuieste la difuzoru-mi din perete, voi spune si eu cateva parole in chestie…Io inteleg nerabdarea patriotilor ca Bassarabia sa se intoarca la matka, da’ nu vad ce i-ar mai indemna pe bassarabeni spre batranu’ pept matern: sunt neintarcati, cumva ?! De ce, adica, ar mai veni astia cu viile lor bassarabene alaturi de sondele valahe pe drojdie, cu cernoziomurile lor reavane pre langa muntii nostri ce nu mai poarta aur hat-demult, ci exclusiv urmele picnicurilor cacanarilor Tanta si Costel, cu balanele lor matrioske spre bronzu’ rrom-ului marre Cornelus al lu’ Tudor ? Fiti sinceri, patrioti: daca maine ar fi sa optati pentru aceeasi patrie cu ASTIA, sau pentru alta, pe care sa o puteti numi tot a noastra, ce ati alege ?!

Da’ uite ca nu-mi iese din minte Pitu de Luca, asta , ma obsedeaza, asa cum al framanta pe el cuvantu’ cul & cuvantu pura, din care omu’ scoate (s)culp(t)ura, oho…Cin’ se mai gandea ca vor mai naste si la Moldova oamini…?!

Iar de ne-om cantoniza, ca Elevetia, ei si? Deosebirea fata de situatia actuala ar fi ca om trai mai omeneste si doar in vorba rumaneste, ceea ce n-ar fi chiar rau, ei bine! E adevarat ca ocazia de a se mai naste ceva Ieroi pe pamant strabun, stejari ot Borzesti & Scornicesti, s-ar duce definitiv dracului, dar faptu’ nu pe democratii neaosi ar trebui sa-i doara, cat pe cei al caror nume e leghiune, ceea ce nu vrea sa zica legionari, ci gregari. Categorie din care face parte inclusiv mosu’ vostru P.Tutea, stiati ca…? Atunci notati-va: nu pen’ ca Tutea fu odata legionar, ci fiindca e un filosofel oral, o farfara charismatica, asemenea maestrului dumisale dom’ Nae si amicus-ului humani generis, stejaru’ din Paltinis…Pai, iata cum: postuland ca ai nostri sunt Minunea Lumii de la Sfarsitu’ Mileniului II (Tutea) sau ca Al-Mai-Cel-Mai ar fi „sentimentul romanesc al fiintei”, spre deosebire de cel americanesc, ca sa nu mai vorbim de al malgasesc (Noica), socratii aborigeni nu-l surclaseaza pe Deceneu al lu’ Dekenoaia decat eventual prin protezele dentare…

Zic insa ca v-am ambetat destul cu Pitu asta, doamnelor, si mai ales domnisoarelor, nu si domnilor…Urmeaza Televiziada lu’ Okila…V-am prevenit altadata - si nu m-ati crezut - ca Mineriada a IV-a n-a insemnat altceva decat botezu’ lu’ Dom’ Petrica Anticomunistu’, prin care s-a procedat la spalarea astuia de pacatele Stramosilor Ultracomunisti, la darea de trei ori peste cap a individului (si partidului) si la prefacerea in Fat-Frumos-din-PCR, bun si aprobat pentru vremurile ce or sa vie…Era literalmente unicu’ scenariu cat de cat fiabil spre a salva - pe termen ceva mai lung - floarea Tovilor si Baietilor, spuma Nomenclaturii PCR, ce nu mai putea continua sa se ascunda - ditamai Molohu’ - subt palariuta de Mai a FSN-ului, paradita de aversele in serie, si nici subt cusmele grosolane ale PUNR-ului, PRM-ului, PDAR-ului et aliis…Si cum Centrala de la Moscova fuse ireparabil avariata & pana la urma demolata, iar Fratele Galben spuse limpede ca este ultrainfometat - la propriu - si ca poseda mult prea multe guri de hranit spre a se mai ingriji si de altele, trebuia gasita ultima solutie, care sa asigure supravietuirea Elitei Rosii, subt o forma sau alta, macar pentru primii sapte ani in care va fi putrezit Mortu’ si i se va fi uitat Numele…Lumea Cealalta va fi Anticomunista, bre, dar noi vom fi fost Talpa Iadului Comunist ! isi vor fi zicand Tovii si Baietii infricosati. Ce-i de facut, tovarasi ? Sa pornim - iarasi - inainte, nici vorba, caci daca aia au papat pana si ditamai Urs-ul, va dati seama ce ar face cu noi?! Dar nici sa populam gherlele viitorului nu se poate, ori sa devenim cobai in Falansteru’ de la Scornicesti …Ultima solutie - planu’ ZZ - e si unica: profitand de faptu’ ca inca mai detinem puterea pe ici acolo, prin partile inca esentiale, plus controlul asupra Hiperboloidului TVR, care deocamdata inseamna totu’, vom aranja o diversiune istorica, constand in plamadirea din esentele noastre cele mai roscovane a unui vector care sa ne tranbordeze Samanta pe taramu’ celalalt, scapand astfel din Apocalipsa ce-atinse Lagaru’ Stramosesc…E necesara insa o uriasa forta spre a invinge fantastica inertie a Vetcorului Rosu - ce-i musai sa transceada hat in Anticomunism! -, iar pasamite doar flacara unui Conflict Colosal, in care sa arda de tot cativa tartori comunisti, plus o enorma caracuda, va putea furniza energia necesara desprinderii…Una peste alta, Vectoru’ cu pricina l-au botezat Aripa Roman, iar forta de propulsie au decis ca trebuie sa emane din Conflictul Iliescu - Roman, caruia i s-a pus foc prin Mineriada a IV-a…Daca Scenariu’ decurge normal (fiind implementat pe faimosu’ Calculator Central al AS-ului) pe ceru’ Viitorelor Alegeri vom zari lumina orbitoare a Vectorului R indreptandu-se fix spre Steaua Pelin…Azi 13.03.92, cand scriu aceste capse, minerii secaresti & vacaresti baga mangal cu ghiotura, iar tenderu’ fesenist duduie ingrozitor…Astept Telejurnalu’, ca sa ma amuzez cu urmatoarea secventa a Programului

Post-scriptum. „Romania libera” - ziarul cel mai iubit al Postdecembriadei timpurii - ne ambeteaza in ultimul timp cu aproposittouri la Mircea Druc, pe care l-ar vedea presedintele Unirii, fara sa bage de seama ca omu’ e picat in lumea aiasta hat din veacu’ celalalt si uitand R.L. ca s-a mai friptara o data cu-n alt Mircea de Balti, pe care il vazuse Mare, desi malacu’ se va fi dovedit a fi, pana la urma, doar un biet Snegura, var primar cu Mai Draga al nost’…De altfel, eu unu’ nu mai pricep ce vrea aceasta R.L.: republica, sau monarhie, despotie, sau federalie, sa intram in Europa de ieri, sau de maine, procesu’ Comunismului, sau al comunistilor, iertare, sau razbunare, sau ce…?!

Calende, martie 1992